Platform ACCT event 2023 "De weg naar Fair Pay"

donderdag 02 november 2023 | Platform ACCT | Tilburg, LocHal

Het jaarlijkse Platform ACCT event zet samen met de culturele en creatieve sector actuele arbeidsmarktvraagstukken op de kaart.

In 2022 stond het jaarlijkse event in het teken van verbetering van arbeidsvoorwaarden en het maken van collectieve afspraken in de culturele en creatieve sector. Het komende event op donderdag 2 november 2023 richt zich op het meest urgente vraagstuk op de huidige arbeidsmarkt in de sector: de weg naar fair pay. Het onderwerp wordt van verschillende perspectieven belicht.

Voor wie?
Alle relaties en stakeholders van Platform ACCT en bezoekers met specifieke interesse in het onderwerp fair pay in de culturele en creatieve sector zijn welkom. Deelname is gratis. De ruimte is toegankelijk voor een beperkt aantal bezoekers, dus wees er snel bij!

Wat gaan we doen?
Dagvoorzitter Jessica van Spengen gaat na een welkom door Platform ACCT in gesprek met diverse gasten over de uitgangspunten van cultuurbeleid en het belang van een gezonde arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector, met aandacht voor fair pay. Een ge├źngageerd maker gaat op zoek naar overtollig kapitaal en arbeidsrechtdeskundige Esther Koot geeft een presentatie over landelijke ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Wat komt er allemaal op de werkverleners en werkenden in de culturele en creatieve sector af?

Vanuit het Ministerie van OCW is Barbera Wolfensberger (DG Cultuur & Media) aanwezig.

In het middagprogramma staan er diverse deelsessies over de weg naar fair pay op het programma. Het perspectief van de lokale en regionale overheid komt aan bod. Er is aandacht voor de weg naar fair pay in de creatieve industrie en voor de implementatie van de Fair Practice Code in de praktijk.

Blijf op de hoogte
Wil je op de hoopte blijven? Meld je dan aan voor onze mailinglist via info@platformacct.nl. Meer informatie over Platform ACCT vind je op www.platformacct.nl.

Naar alle agenda items