Deze website maakt gebruik van cookies.

Podiumkunst.info

Podiumkunst.info is een database waarin informatie van theaters wordt verzameld en kan worden opgehaald. Dit gebeurt door middel van geautomatiseerde koppelingen met kaartverkoop-, plannings- en boekingssystemen van aanbieders en afnemers. Het is geen vervanging van systemen, maar laat systemen via een centrale database met elkaar communiceren.

Via een persoonlijke inlog kunnen de deelnemers de Podiumkunst.info-pagina openen, waarbij het voor iedere partij uitsluitend mogelijk is informatie over de eigen voorstellingen te zien. Via een zorgvuldig uitgewerkt rechtssysteem bepaalt een beheerder wie welke informatie kan inzien, waarbij de beheerder zelf geen inhoudelijke informatie kan inzien. Via de koppeling kan de informatie automatisch naar de eigen systemen doorgeschreven worden.

Het delen van informatie kan de theatersector als geheel verder helpen en er voor zorgen dat er efficiënt gewerkt wordt. Door inefficiëntie ontstaan er namelijk veel verborgen kosten, die gemakkelijk bespaard kunnen worden. Gestreefd wordt om de administratieve taken in podiumkunstorganisaties tot een minimum te beperken, om zoveel mogelijk tijd en geld in creatieve activiteiten te kunnen steken. Met Podiumkunst.info wordt het gat tussen de beschikbare informatie en de betrokken partijen gevuld. Dit resulteert in:

• Het efficiënt uitwisselen van informatie, waaronder actuele kaartstanden, recette en eigen aandeel
• Het op één plek vastleggen van financiële afspraken en afrekeningen. Contracten en borderellen kunnen gedigitaliseerd en (deels) geautomatiseerd worden opgesteld
• Het adequaat en direct reageren op ontwikkelingen in de markt
• Ondersteuning van de marketing
• Geaggregeerde CRM-informatie

De VSCD ondersteunt Podiumkunst.info
De VSCD onderschrijft en ondersteunt Podiumkunst.info vanwege het collectieve belang wat gepaard gaat met de ontwikkeling van dit informatie-uitwisselingssysteem. De markt waarop podia en producenten opereren staat onder continue druk. Het is daarom van het grootste belang dat de sector, naast inhoudelijke samenwerkingen, ook op het gebied van bedrijfsvoering doeltreffend met elkaar samenwerkt. Podiumkunst.info doet dit en draagt daardoor bij aan een professionaliseringsslag in de sector die verder gaat dan alleen het individuele belang van een theater of producent.

Meer informatie
Indien u meer wilt weten over Podiumkunst.info kunt u contact opnemen met Podiumkunst.info via info@podiumkunst.info. Arvid van Bokhorst informeert u graag over de voordelen van het systeem, hoe u zich kunt aanmelden, hoe kassasystemen gekoppeld moeten worden en kan vragen beantwoorden over eventuele twijfels die u heeft bij het systeem.

Download de folder


Gerelateerd nieuws