Deze website maakt gebruik van cookies.

Jeugdtheaterprijs

Pretpark ©Sanne Peper
Sell Me Your Secret ©Phile Deprez
Liefde ©Phile Deprez
Guy Corneille / The Basement ©Joerg Metzner

De VSCD-Jeugdtheaterprijzen, de Krekels, worden jaarlijks uitgereikt. Alle genres binnen de podiumkunsten voor jeugd en jongeren komen in aanmerking voor de prijzen. Door het jaar heen reikt de jury Zilveren Krekels uit. Deze winnaars vormen de genomineerden voor de Gouden Krekels.

• Gouden Krekel voor de indrukwekkendste jeugdtheaterproductie
• Gouden Krekel
voor de indrukwekkendste podiumprestatie in het jeugdtheater

Jeugdtheaterjury 2017
De VSCD Jeugdtheaterjury 2017 bestaat uit Colette van Wees (voorzitter, programmering De Krakeling), Raoul Boer (directeur Rabotheater Hengelo), Annette Embrechts (theater- en dansrecensent), Gonny Gaakeer (actrice), Hillechien Steenbruggen (programmering en marketing Schouwburg en Congrescentrum het Park), Marieke van Duin (jeugdprogrammeur en medewerker educatie Theater De Vest) en Leontien Wiering (directeur Het Klooster Woerden).

De prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de Zilveren Krekels vind plaats tijdens de Jeugdtheatermiddag in De Krakeling. De bekendmaking en uitreiking van de Gouden Krekels vind aansluitend plaats op het Gala van het Nederlands Theater Festival in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Prijzen
De Zilveren Krekel bestaat sinds 2016 uit een prent gemaakt door acteur en kunstenaar Niek van der Horst. De Gouden Krekel is een abstract in brons gegoten Krekel, gemaakt door beeldend kunstenaar Vincent de Kooker.

Podium Cadeaukaart
De VSCD-Jeugdtheaterprijzen worden mogelijk gemaakt door de Podium Cadeaukaart en georganiseerd in samenwerking met De Krakeling.


Gerelateerd nieuws