Deze website maakt gebruik van cookies.

Ledenvoordeel

Speciaal voor leden van de VSCD zijn er een aantal kortingsregelingen afgesloten met verschillende aanbieders:

BESPAREN OP OZB
SCHOLING
AUTEURSRECHTEN
BOEKEN
CREDIT CARD
ENERGIE
PAYROLL
VEILIGHEID
ZORGVERZEKERINGEN
JURIDISCH ADVIES

BESPAREN OP OZB

Drevast
Drevast Bouw en Waarderingen onderzoekt of u kunt besparen op uw onroerende-zaakbelasting (OZB), voor leden van de VSCD op basis van no cure no pay. Voor u betekent dit geen moeite of onnodige kosten en wél kans op besparen!

Hoe werkt het?
1. Stuur uw OZB aanslag aan Drevast en
2. machtig Drevast om namens u bezwaar te maken.
3. Drevast onderzoekt of uw aanslag te hoog is,
4. voert namens u de bezwaarprocedure
5. en houdt u op de hoogte.

Wat kost het?
Als het gelukt is de aanslag te verminderen betaalt de gemeente u het te veel betaalde bedrag aan belasting terug. U ontvangt een factuur van Drevast voor 30% excl. btw van de gerealiseerde vermindering en als het niet gelukt is betaalt u niets.

Waarom nu?
De nieuwe aanslagen worden opgelegd of eind januari en of eind februari. Om de rechten van bezwaar veilig te stellen moet binnen zes weken na dagtekening van de aanslag actie worden ondernomen.

Doet u mee?
Neem dan direct contact op met Jelte van Dijk via 030 6977010 of jelte.van.dijk@drevast.nl.

Meer over Drevast
Drevast is een adviesbureau voor bouw en huisvesting en dé expert als het gaat om de bijzondere gebouwen die kenmerkend zijn voor de culturele sector. In de afgelopen 15 jaar hebben zij bijvoorbeeld ruim 300 podia, kunstencentra, musea en bibliotheken geadviseerd, altijd met oog voor het individuele karakter van het vastgoed én een constructieve relatie met de gemeente. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van www.drevast.nl.

Ervaringen van leden
Leon Thommassen van De Maaspoort:“Dankzij de deskundige en betrokken inzet van Drevast zijn we er in 2016 in geslaagd om de waardering van ons gebouw en dienaangaande de aanslag WOZ substantieel te verlagen.”

Heida Snijder van De Lawei: “Drevast heeft ons volledig ont zorgt en veel werk uit handen genomen! Wij zijn zeer blij met het behaalde resultaat!”

Jessica Oonk van De Storm: “een prettige samenwerking met positief resultaat!”

André Kort van de Rijswijkse Schouwburg: “Drevast heeft onze schouwburg adequaat en professioneel bijgestaan om op effectieve wijze verlaging van de WOZ-waarde en verminderingen op aanslagen onroerendezaakbelastingen te bereiken”

Peter Oostveen van TivoliVredenburg: Drevast heeft zich bewezen als sparringpartner en inhoudelijk specialist voor vastgoed en waarderingsvraagstukken. De samenwerking ervaren we relationeel als zeer prettig, constructief en deskundig op inhoud, en niet onbelangrijk effectief in resultaat.

SCHOLING


Academie voor Cultuurmanagment
De VSCD is partner van de Academie voor Cultuurmanagement.
VSCD leden ontvangen daarom 15% korting op het hele programma-aanbod.
Voor meer informatie over het aanbod gaat u naar Academie voor Cultuurmanagement. Meer informtie over de wijze van aanmelden en de korting kunt u via office@academievoorcultuurmanagement.nl opvragen.

AUTEURSRECHTEN


Sena
Als u binnen uw theater muziek openbaar maakt via bijvoorbeeld een radio, TV of cd-speler, dient u zowel aan Sena als aan Buma een vergoeding te betalen. Sena int op grond van de Wet op de naburige rechten vergoedingen voor uitvoerende kunstenaars en platenproducente. Buma incasseert vergoedingen voor muziekgebruik op grond van de Auteurswet en betaalt deze door aan componisten, tekstdichters en muziekuitgeverijen.

Met Sena heeft de VSCD sinds 2013 een collectieve licentieovereenkomst. Als u zich hiervoor heeft aangemeld, ontvangt u een korting en verloopt de facturatie via de VSCD. Met Buma heeft de VSCD deze collectieve afspraken niet. Dat betekent dat u door Buma rechtstreeks wordt gefactureerd en, als u het niet met de factuur eens bent, rechtstreeks bij Buma bezwaar dient te maken.

Draagt u de Sena-rechten (nog) niet via de VSCD af, maar wilt u zich wel voor deze regeling aanmelden? Wanneer u zich wilt aanmelden voor deze regeling of wannneer u meer informatie wilt inwinnen dan kan dat op de volgende twee manieren.

1. Aanmelden via de VSCD:  heeft u interesse in aansluiting, dan kunt u dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar Silvia Hofkamp, silvia@vscd.nl. Wij sturen u dan aanvullende informatie en een opgave formulier toe. Indien u besluit deel te nemen aan de regeling, komt u aanmerking voor een aanmeldkorting van 33%. Daarnaast krijgt u de bedongen collectiviteitskorting van 19,5%.
Let op: het kortingspercentage kan vanaf 2017 opnieuw worden vastgesteld. Men kan géén rechten ontlenen aan het percentage van voorgaande jaar.

2. Aanmelden bij de Sena: indien u zich rechtstreeks tot de Sena wendt, kunt u 33% aanmeldkorting krijgen. Uw organisatie komt dan echter niet in aanmerking voor de extra korting van ca 19,5 % ( in 2014), die u via de VSCD krijgt 

Niet aansluiten bij de Sena-regeling?
Indien u zich niet bij de Sena aanmeldt, is het mogelijk dat Sena uw organisatie eigener beweging aanslaat, in welk geval geen enkele korting zal worden gegeven.

BOEKEN

Smart Pricing - Cees Langeveld
Kosten: €24,95 excl 6% btw.
Meer informatie opvragen of een bestelling plaatsen, kunt u doen door een e-mail te sturen naar het secretariaat van de VSCD.

CREDIT CARD

Atos Worldline
VSCD heeft met Atos Worldline uitstekende afspraken gemaakt voor de acceptatie van diverse creditcards op zowel de betaalautomaat als de webshop.

Vanaf medio 2014 hanteert Atos Worldline zeer gunstige tarieven voor VSCD-leden. Indien u interesse hebt kunt u contact opnemen met Atos Worldline.

Verder vindt de uitbetaling van de transacties op uw rekening drie à vier werkdagen na de daadwerkelijke transactie plaats. Dit houdt in dat u dus snel over uw tegoed kunt beschikken.

Enkele voordelen van acceptatie van creditcards:
• Klantvriendelijkheid / service aan de kassa
• Meer veiligheid door minder contant geld in de kassa
• Extra omzet door impulsaankopen

Enkele andere voordelen van acceptatie via Atos Worldline:
• geen verborgen kosten (zoals opstart-, abonnements- en chargebackkosten)
• snelle service en persoonlijk support
• gratis rapportagetools voor het nazoeken van transacties of uitbetalingen
binnenkort óók de creditcards van Diners & Discover en vanaf september de creditcards van Union Pay en later die van JCB

Overstappen naar Atos Worldline?
Bent u lid van de VSCD en wilt u ook profiteren van deze scherpe regeling? Dan verstrekken wij u graag meer informatie. Neem in dat geval contact op met een van onze accountmanagers.

Contact
Atos Worldline
Antwoordnummer 88
2980 VB Ridderkerk
Tel. 0180-442 483 – accountmanagers: Sara Taihuttu of Shirley Bahadoer

ENERGIE

Energie Live
EnergieLive heeft speciaal voor culturele instellingen Het Cultuurcollectief opgezet. Zij ondervonden dat veel cliënten in de culturele sector energiegerelateerde onderwerpen als verduurzaming en verbruiksmonitoring hoog op de agenda hebben staan. Ook het bemiddelen van de scherpste (groene) energietarieven en beste leveringsvoorwaarden zijn belangrijke aspecten van onze dienstverlening.
Het Cultuurcollectief is voor EnergieLive de manier om deze groep gerichter te kunnen bedienen. Naast de collectieve aanpak houden wij de wensen en eisen van de individuele deelnemers scherp in het oog. Dit betekent dan ook: collectieve voordelen met individueel maatwerk.

Kortingsregeling

EnergieLive biedt alle leden van de VSCD 15% korting op de deelnamekosten van Het Cultuurcollectief.

Contactgegevens

EnergieLive B.V.
Olympisch Stadion 15, 1076 DE Amsterdam, T. 020-7163507
Thessa Timmerman - timmerman@energielive.nl of Alexander Boskamp - boskamp@energielive.nl


E4Q
Op no-cure-no-pay-basis rekent E4Q uw energierekeningen en -contracten door (zowel m.b.t. netbeheerder als energieleverancier) en weet daarmee regelmatig aanzienlijke besparingen te realiseren.

Korting
Een gratis factuuranalyse én een korting op het honorarium bedraagt voor VSCD-leden 10%. (NB: bovengenoemde voorwaarden zijn alleen van toepassing op podia die nog geen lopend contract met E4Q hebben)

Contact
E4Q
Kanaalweg 30, 1121 DR Landsmeer, T. 020-4360396
E. info@e4q.nl


PAYROLL


Kolibrie
Kolibrie is sinds haar ontstaan in 1994 uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van payroll in de Nederlandse horeca-, evenementen- en recreatiebranche. Inmiddels laten ongeveer 2.500 kleine, middelgrote en grote ondernemingen in heel Nederland ruim 30.000 medewerkers verlonen via Kolibrie.

Kortingsregeling

VSCD leden hebben bij Kolibrie de mogelijkheid om gebruik te maken van een speciale regeling. Als relatie van Kolibrie krijgt u namelijk een aantrekkelijke omzetgerelateerde korting op de tarieven van Kolibrie.

Hoe hoger de gerealiseerde en betaalde omzet bij Kolibrie per boekjaar, des te hoger is het kortingspercentage dat na afloop van het boekjaar zal worden uitgekeerd. Voor leden wordt deze korting gebaseerd op de cumulatieve gerealiseerde en betaalde omzet bij Kolibrie per boekjaar van leden.

Meer weten?
Contactpersoon: Bianca Dona via 013 549 91 11 of info@kolibrie.nl

VEILIGHEID

BHV

BHV.NL biedt landelijk opleidingen en trainingen op het gebied van bedrijfshulpverlening en veiligheid aan. Daarnaast wordt geadviseerd bij het inrichten van BHV-organisaties.

BHV.NL is landelijk actief met het aanbieden van opleidingen en trainingen op het gebied van bedrijfshulpverlening en veiligheid. Daarnaast adviseert BHV.NL bij het inrichten van BHV-organisaties.

Kortingsregeling
Voor leden zijn diverse cursussen beschikbaar met kortingen oplopend tot 48%:

Open inschrijving vanaf 1 cursist op ruim 50 opleidingslocaties in het hele land
In-company van 6 tot 16 cursisten op je eigen locatie.

Meer weten?
BHV.NL
Contactpersoon: Jolanda Timmermans
Telefoon: (024) 84 46 543
Internet: www.bhv.nl
E-mail: j.timmermans@bhv.nl


(ZORG) VERZEKERINGEN - 29 november collectiviteitszoeker VSCD actief

Maximale Korting Collectieve Zorgverzekering
Als bekend heeft de VSCD reeds geruime tijd een collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis Achmea. De collectiviteitskorting is 10% op de premie van de basisverzekering en 15% op de premie van de aanvullende verzekeringen.

Na onderhandelingen is de VSCD, in samenwerking met de Federatie Cultuur, er dit jaar in geslaagd extra vergoedingen te regelen voor veel voorkomende risico's waar medewerkers én vrijwilligers van de VSCD-leden van kunnen profiteren.

Nieuw in 2017: extra dekking
VSCD en Zilveren Kruis hebben de handen ineen geslagen en hebben vanaf 2017 extra vergoedingen geregeld voor veel voorkomende risico’s. Uw medewerkers en vrijwilligers profiteren niet alleen van korting. Bij de aanvullende verzekeringen (vanaf 1 ster) krijgen ze via de collectieve zorgverzekering van de VSCD in 2017 ook extra dekkingen, namelijk: 
• 3 extra behandelingen fysiotherapie
• € 300 telefonische psychologische hulpverlening
• € 250 leefstijltraining

Zorgverzekering 2017
De premie 2017 inclusief collectiviteitskorting (op basis van het verplichte eigen risico van € 385 per jaar) bedraagt:

Basisverzekering
• Basis Budget vanaf € 94,46 per maand
• Basis Zeker vanaf € 105,71 per maand
• Basis Exclusief vanaf € 109,58 per maand

Aanvullende pakketten
• Aanvullende verzekering vanaf € 2,51 per maand
• Tandartsverzekering vanaf € 5,74 per maand


Waarom deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering?

• Kosteloos voordeel
• Een uitstekende aanvulling op de arbeidsvoorwaarden van uw organisatie
• Maximale collectiviteitskorting op de basis- én de aanvullende verzekering
• Gratis overstapservice
• Declareren van nota’s eenvoudig online of via Zilveren Kruis app
• Complete basisverzekering met ruime keuze aan aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen
• Zorgoplossingen op het gebied van preventie, verzuim en re-integratie
• Zilveren Kruis biedt het grootste netwerk van specialisten en providers
• Maximale collectiviteitskorting op de premie (10% op de Basis, 15% op Aanvullend)
• Met de Keuzehulp vinden uw medewerkers in 3 stappen een passende verzekering
• Volgens onderzoek heeft Zilveren Kruis de beste online service
• Zorg regelen? De persoonlijke Zorgcoach helpt uw medewerkers/vrijwilligers met medisch advies

Deelnemen
Ga naar de collectiviteitszoeker van Zilveren Kruis en zoek op VSCD om de pakketten in te zien, de premie te berekenen en eventueel gelijk af te sluiten.