Deze website maakt gebruik van cookies.

Nieuws

 • 30-08-2018

  Nieuwe interim-directeur Theater de Speeldoos Baarn

  Het bestuur van Stichting Theater de Speeldoos heeft unaniem besloten om Tom van der Poel per 1 september 2018 aan te stellen als nieuwe interim-directeur.

 • (foto: Jack Aarts)
  27-08-2018

  Fair practice steeds breder omarmd in de cultuur sector

  Zondag 26 augustus vond in Paradiso Amsterdam het jaarlijkse Paradisodebat plaats. Hier sprak onder andere minister van Engelshoven, centraal stond de Fair Practice Code.

  De minister beloofde onder andere 2,5 % loon- en prijsbijstelling voor basisinfrastructuur en fondsen …

 • 27-08-2018

  Ilona van Heeckeren nieuwe directeur Natlab

  1 oktober aanstaande wordt Ilona van Heeckeren tot Overlaer de nieuwe directeur-bestuurder van Natlab door Plaza Futura in Eindhoven. Van Heeckeren volgt dan Pauline Terreehorst op die per 1 oktober met pensioen zal gaan.

 • 18-07-2018

  Tineke Maas nieuwe directeur schouwburg en cinema in …

  Tineke Maas treedt per 15 oktober aan als nieuwe directeur van De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda. Zij volgt hiermee Nel Oskam op, die op 5 november na 33 jaar directeurschap afscheid neemt. 

 • 12-07-2018

  Schouwburgen en Concertgebouwen positief over …

  Tweederde (68%) van de VSCD leden geeft aan de voorgenomen regionale cultuurprofielen zinvol voor hun organisatie te vinden. Dit blijkt uit de nieuwe editie (2018) van de Conjunctuurwijzer Schouwburgen en Concertgebouwen. 17% van de leden ziet het experiment met de …

 • 11-07-2018

  VSCD verhuist naar Utrecht

  Per 20 augustus a.s. verhuist de VSCD naar een inspirerende omgeving in het centrum van Utrecht. We trekken in bij onze samenwerkingspartner Cultuurconnectie, de brancheorganisatie die zich inzet voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk. We zijn verheugd …

 • 11-07-2018

  Nieuwe directeur Raad voor Cultuur

  Jakob van der Waarden wordt met ingang van 1 september 2018 algemeen secretaris/directeur van de Raad voor Cultuur. Van der Waarden volgt Jeroen Bartelse op, die volgende maand aan de slag gaat als algemeen directeur van muziekpodium TivoliVredenburg.