Deze website maakt gebruik van cookies.

Edwin van Balken nieuwe directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

08-05-2019

Per 1 oktober 2019 wordt Edwin van Balken algemeen directeur van Stichting Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Van Balken was eerder directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam en is nu directeur van de Theateralliantie.

Hij volgt Jaap Lampe op, die in februari jl. heeft aangekondigd in het najaar te stoppen als algemeen directeur. Van Balken zal samen met zakelijk directeur Yvonne van Popta de directie en het bestuur van de Stichting vormen.

Peter van Barneveld, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We zijn heel blij met de benoeming van Edwin en we verwachten dat hij met zijn persoonlijkheid en ervaring bij uitstek geschikt is om de ingezette koers te kunnen verdiepen en uitbouwen. Wij kijken met vertrouwen uit naar de samenwerking.”

Van Balken “Ik ben ontzettend vereerd dat ik mijn passie voor muziek en theater mag inzetten voor Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. De grote culturele betekenis van beide theaters voor de stad Haarlem, zal mijn band met mijn eigen woonplaats nog intenser maken. Ik zie ernaar uit om samen met alle aanstaande collega’s en Haarlemse partners, de grote bijdrage van Jaap Lampe een succesvol vervolg te geven.”