Deze website maakt gebruik van cookies.

Feiten & Fabels: Podia in cijfers

13-09-2018

Hoe gaat het met de podiumkunsten nu de economie weer is aangetrokken? Hoeveel programma, bezoeken en inkomsten zijn er? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de poppodia en de theaters? Beleidsmedewerkers Arne Dee (VNPF) en Sonja Broersma (VSCD) presenteren de nieuwste cijfers (2017) van respectievelijk de poppodia en theaters in Nederland.

Op woensdag 19 september 2018 vindt de tweede editie van het Congres Podia & Festivals plaats in TivoliVredenburg, Utrecht. Op dit congres is er een sessie die zich volledig focust op Podia in cijfers. In deze sessie vergelijkt én stapelt de VSCD haar data vergeleken met de data van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF).

De VSCD verzamelt en analyseert de gegevens en kan voornamelijk aangeven wat er gebeurt. Waarom iets gebeurt kan een theater, podium of concertgebouw nog beter verklaren. Ervaring vanuit de praktijk kan mening geven aan de trends in onze sector. We willen podiumdirecteuren dan ook van harte uitnodigingen om deel te nemen aan dit gesprek.

Klik hier voor meer informatie over de sessie Feiten & fabels: Podia in cijfers en het Congres Podia & Festivals.

Meer informatie over de cijfers van de VSCD over 2017 vindt u hier.
Meer informatie over de cijfers van de VNPF over 2017 vindt u hier.