Deze website maakt gebruik van cookies.

Foto’s prijswinnaars Poelifinario en Neerlands Hoop 2016 onthuld

Onthulling fotos in Diligentia ©Bas Kijzers
Overhandiging foto Tim Fransen
Portret NUHR ©Corbino
Portret Tim Fransen ©Corbino

01-05-2017

Vanmorgen zijn in Diligentia de foto’s van de winnaars van de VSCD Cabaretprijzen 2016 feestelijk onthuld. Dat gebeurde in aanwezigheid van een deel van de artiesten, een vertegenwoordiging van de VSCD, de directie en het team van Diligentia en publiek.

Traditiegetrouw maakt fotograaf Corbino (Maarten Corbijn) een uniek portret van de winnaars van de Cabaretprijzen. In september vorig jaar werden de winnaars op het podium van Diligentia bekendgemaakt. Niet Uit Het Raam en Tim Fransen ontvingen toen een symbolisch voorproefje in de vorm van een betonnen camera. Inmiddels heeft de fotograaf de mannen karakteristiek op beeld vastgelegd.

De onthulling werd vooraf gegaan door een introductie door Lucien Kembel, directeur van de theaters en de onthulling werd uitgevoerd door Corbino. De foto’s hangen in Diligentia op een eervolle plek in de foyer. De feestelijke onthulling sloot aan op Start-Up Comedy, een nieuwe productie van Diligentia, waarbij maandelijks op maandagochtend het publiek naast een verfrissend optreden door een stand up comedian, ook geniet van een gezond ontbijt.

De geschiedenis van de prijzen
De Poelifinario en Neerlands Hoop zijn in 2003 door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) in het leven geroepen. De podia, verenigd in de VSCD, en partners uit de sector eren elk jaar de podiumkunstenaars door het uitreiken van prijzen in verschillende genres voor de indrukwekkendste podiumprestaties.

Podiumkeuze
De VSCD heeft voor de jaren 2016, 2017, 2018 Diligentia gevraagd om het uitreiken van de prijzen te produceren en te presenteren. Tezamen met Theater PePijn, vormt Diligentia een belangrijke schakel in de ontwikkeling van het Nederlandse cabaret. ‘Het is ons een eer om de uitreiking en de onthulling van de VSCD cabaretprijzen te produceren’ Lucien Kembel, directeur.

Vooraankondiging uitreiking 2017
De feestelijke bekendmaking van de winnaars van de Poelifinario en de Neerlands Hoop voor 2017, zal op 2 oktober 2017 (wederom) worden georganiseerd en gepresenteerd door cabaretpodium Diligentia. De genomineerden worden eind juni bekend gemaakt.