Deze website maakt gebruik van cookies.

Marc Schultheis vertrekt bij Rijswijkse Schouwburg

05-09-2019

Op 31 december 2019 zal Marc Schultheis stoppen als directeur/bestuurder van de Rijswijkse Schouwburg. In het nieuwe jaar start hij als directeur van DG Live Entertainment, een nieuw bedrijf dat zelfstandig onderdeel uitmaakt van theaterproducent DG Holding (DG Theater, De Graaf en Cornelissen Entertainment en Impact Entertainment).

“Na meer dan 20 jaar aan deze kant van het theaterleven is het tijd voor nieuwe impulsen” vertelt Marc Schultheis. “Afgelopen maanden is er een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen, per 1 januari as word ik directeur van DG Live Entertainment.

Op deze plek ga ik mij bezighouden met het bedenken, maken en produceren van grensverleggend en internationaal theater en entertainment. Iets waar ik heel veel zin in heb.”

Met heel veel plezier heb ik in Rijswijk in de prachtfunctie van directeur-bestuurder gewerkt en samen met een groep zeer betrokken collega’s binnen de schouwburg een bijdrage geleverd aan het bloeiende culturele leven in Rijswijk.

Trots ben ik op onze initiatieven De Stad als Podium en De Culturele Zaterdagen. Onder andere met deze twee projecten hebben wij er voor gezorgd dat het aandeel nieuw en jong publiek met maar liefst 30% is gestegen ten opzichten van voorgaande seizoenen. Ook onze eigen producties als de Kerstshow, Musical Dinnershow en het Rijswijks Musical Gala hebben succesvol uitgepakt en onderscheiden ons theater in de regio.

Ik heb er zelf voor gekozen om, na zoveel jaar gewerkt te hebben als theaterdirecteur, mijn blik te verruimen en nieuwe terreinen te verkennen. De samenwerking met de collega’s, RvT, (culturele) partners, vriendenvereniging en gemeente maar vooral het ontvangen van al die trouwe bezoekers van de schouwburg heb ik elke dag als een feest ervaren “