Deze website maakt gebruik van cookies.

Marijke van der Woude nieuwe directeur De Harmonie

11-01-2019

Marijke van der Woude is per 15 januari 2019 de nieuwe directeur van Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Van der Woude volgt Arthur Oostvogel op. Hij was sinds 2001 directeur van De Harmonie, maar kondigde eind juni zijn vertrek aan. In de afgelopen maanden is gezocht naar een nieuwe directeur.

Voorzitter van het bestuur Siem Jansen: ,,We zijn blij met de komst van Marijke. Met haar ruime ervaring als directeur en bestuurder weten we zeker dat De Harmonie haar sterke positie als hoofdstedelijk theater zowel in Leeuwarden, Fryslân en daarbuiten zal handhaven en verder kan ontwikkelen.”

Van der Woude is op dit moment directeur van het Centrum voor de Beeldende Kunst in Groningen en heeft zitting in de raad van Toezicht van Theater De Nieuwe Kolk in Assen. ,,Mensen in contact brengen met kunst en cultuur, dat is de rode draad in mijn leven. Vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur bij kan dragen aan een extra verdieping in ieders leven, werk ik met veel plezier aan de juiste voorwaarden voor een mooie kunstbeleving”, aldus van der Woude.