Deze website maakt gebruik van cookies.

Nel Oskam benoemd tot ere-lid Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties

06-11-2018

Theaterdirecteur Nel Oskam is tijdens haar afscheid van de Goudse Schouwburg verrast met het ere-lidmaatschap van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Zij werd op maandagavond 5 november toegesproken door Hedwig Verhoeven, directeur van de VSCD. De vereniging roemt haar inzet voor de culturele sector en het vak van theaterdirecteur in het bijzonder.

Nel Oskam behoort als een van de eersten sinds de jaren ’90 tot het groeiende gezelschap van vrouwelijke theaterdirecteuren binnen de VSCD, waarvan zij een actief lid was. Ze was betrokken bij het ontstaan van de VSCD Cabaretprijzen, de totstandkoming van het kaartverkoopnetwerk Nederland, het boekingsconvenant en de mantelovereenkomst met producenten. Ook dacht zij mee bij de Stichting Raamwerk, waarmee internationale voorstellingen naar Nederland werden gehaald en nam ze verantwoordelijkheid als bestuurslid van de VSCD. Nel Oskam werd met haar expertise een vraagbaak voor collega’s.
Haar ambassadeurschap voor de culturele sector, het theatervak en de VSCD in het bijzonder, heeft de vereniging doen besluiten om Nel Oskam het ere-lidmaatschap van de VSCD toe te kennen. Een symbolische onderscheiding voor personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de VSCD.