Deze website maakt gebruik van cookies.

Pieter Oostveen vertrekt als directeur van Theater De Hofnar

12-06-2017

Pieter Oostveen vertrekt aan het eind van dit theaterseizoen als directeur van Theater “De Hofnar” in Valkenswaard. Hij bekleedt deze functie sinds 1 september 2012. In deze periode heeft hij “De Hofnar” dichter bij de Valkenswaardse samenleving gebracht. Hij heeft samen met het bestuur en de gemeente het project “De Nieuwe Hofnar” in goede banen geleid. Het bestuur en Pieter Oostveen hebben in onderling overleg besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

Cees Bouw (voorzitter Stichting Cultuurcentrum De Hofnar) : “Pieter was voor De Hofnar de altijd aanwezige gastheer. Hij heeft vanaf het moment van zijn aanstelling in 2012 hard gewerkt aan het intensiveren en uitbouwen van de relatie tussen het Theater en de Valkenswaardse samenleving. Dit heeft er toe geleid dat veel meer mensen dan toen de weg hebben gevonden naar ons theater en dat er op dit moment nauwe relaties zijn tussen De Hofnar en een groot aantal Valkenswaardse initiatieven. Pieter was een initiator, die altijd vol was van nieuwe ideeën. Een aantal van die ideeën, zoals de Winter Val-Val-D’rie en het Poppenfestival, zijn nu vaste waarden geworden. Het is nu aan het bestuur van de Stichting om een geschikte opvolger voor Pieter te vinden.”
Pieter Oostveen : “Directeur zijn van De Hofnar is de leukste baan in Valkenswaard. Maar ook één van de meest intensieve. De afgelopen vijf jaren hebben we, ondanks de vaak moeilijke economische tijden, De Hofnar uitgebouwd tot een theater dat midden in de Valkenswaardse samenleving staat. Meer en meer mensen maar ook meer en meer verenigingen en culturele initiatieven in deze mooie gemeente hebben hun weg gevonden naar “ons theater”. Daar ben ik trots op. Samen met de gemeente en de andere - ook nieuwe - bewoners van het Hofnargebouw hebben we de afgelopen jaren gewerkt aan “De Nieuwe Hofnar”. Ondanks de extra onrust die dat soms in het gebouw teweeg bracht en het feit dat we met z’n allen af en toe moesten wennen aan onze nieuwe rol hierin, ben ik blij dat we dit project de afgelopen weken succesvol hebben afgerond. Ik wens mijn opvolger veel succes bij dit mooie theater.”