Deze website maakt gebruik van cookies.

Presentatie Governance Code Cultuur 2019

(foto: Vera Duivenvoorden)

06-11-2018 | Bron: Cultuur+Ondernemen

Op maandag 5 november werd de nieuwe Goverance Code Cultuur gepresenteerd aan de minister OCW Ingrid van Engelshoven. De Governance Code Cultuur 2019 helpt organisaties bestuur en toezicht vorm te geven in de nieuwe wereld. Hoe blijf je integer als financiers invloed willen uitoefenen? Wat is een goede rolverdeling tussen bestuur en raad van toezicht? En wat is het verschil tussen gewenste en ongewenste belangenverstrengeling?

De ambities binnen de cultuursector zijn groter dan de overheid alleen kan financieren. Daardoor gaan culturele organisaties steeds vaker op zoek naar andere partners waarmee ze hun ideeën, plannen en projecten wél kunnen realiseren. Die ontwikkeling maakt bestuur en toezicht complexer. Er is niet meer die ene broodheer waarvan je weet wat de grenzen en wensen zijn.

Aan de hand van 8 principes biedt de Governance Code Cultuur 2019 houvast en aanbevelingen. “De legitimiteit van culturele organisaties wordt in toenemende mate bepaald door de wijze waarop bestuur en toezicht zijn vormgegeven”, zegt Jo Houben (directeur-bestuurder Cultuur+Ondernemen).

De Governance Code Cultuur 2019 is hier te downloaden.
Op de website van Cultuur+Ondernemen staat een verslag van de lancering.