Deze website maakt gebruik van cookies.

Ruud van Meijel nieuwe directeur Chassé Theater

08-05-2019

Ruud van Meijel, zakelijk directeur bij Toneelgroep Oostpool, wordt per 1 oktober 2019 de nieuwe directeur van het Chassé Theater in Breda. Hij volgt Cees Langeveld op die 22 jaar lang directeur was van het theater annex filmhuis. Het Chassé Theater, één van de grootste theaters van Nederland, beschikt over drie theaterzalen met gezamenlijk 2.315 zitplaatsen, drie filmzalen, drie restaurants en een galerie. Het theater trekt jaarlijks zo'n 350.000 bezoekers. Er werken ruim 100 medewerkers en eenzelfde aantal vrijwilligers.

Van Meijel begon op 1 februari 2009 bij Toneelgroep Oostpool, met een nieuw artistiek team en grote tekorten. In 2010 leidde Van Meijel in Arnhem het protest tegen de aangekondigde Rijks bezuinigingen op cultuur. In navolging daarop nam hij in 2011 het initiatief tot oprichting van het Cultuur Netwerk Arnhem. Hij vertegenwoordigde de culturele sector in het Platform Binnenstad Arnhem en is voorzitter van de Stichting Culturele Evenementen Arnhem, dat elk jaar de Arnhemse Uitnacht organiseert.

Onder Van Meijel groeide Toneelgroep Oostpool naar 'grote instelling' binnen de landelijke BIS. Van Meijel is een van de gangmakers van de Lauwergracht Alliantie waarin Introdans, Het Gelders Orkest, Musis & Stadstheater Arnhem en Toneelgroep Oostpool samenwerken om het publiek beter te bedienen.