Deze website maakt gebruik van cookies.

Theater Flint en poppodium Fluor zoeken samenwerking

01-03-2018 | Bron: ad.nl

Flint en Fluor slaan de handen ineen. Het theater en het pop-podium in Amersfoort gaan de krachten bundelen om extra concerten en voorstellingen naar de stad te halen.

De samenwerking heeft een informeel karakter, zeggen de programmeurs van Flint en Fluor. Activiteiten die gezamenlijk tot stand komen krijgen wel zichtbaar het nieuwe FlintFluor- of FluorFlint logo mee.

Door van elkaars kennis, netwerken en ruimtes gebruik te maken, wordt het populaire cultuuraanbod voor Amersfoort vergroot, verduidelijken Robert Koole (Fluor) en Ank Marx (Flint). ,,We lopen vaker tegen de beperking aan dat we niet over de juiste zaal beschikken voor een bepaalde artiest. Die lieten we dan schieten. Voortaan kijken we eerst of de ander er iets mee kan.’’

Zo kan Flint met zijn theaterzaal met 800 stoelen en concerthal voor 1250 bezoekers boekingen opvangen die Fluor, met een grote zaal voor maximaal 600, anders moet afwijzen. Koole: ,,Als een opkomende band voor 1000 man wil spelen dan moeten we nee verkopen. Ze kiezen dan doorgaans voor Utrecht. Ergens is dat doodzonde, want je wilt zo’n concert veel liever in Amersfoort houden. Nu kunnen we, als het qua programmering past, de AFASzaal van Flint als alternatief bieden.’’

Andersom kan Flint met kleinere voorstellingen en concerten voortaan uitwijken naar het poppodium. Marx ziet nog een voordeel van de kruisbestuiving. ,,Het geeft ons de kans Flint onder de aandacht te brengen van een jonger publiek. Dat is niet zo makkelijk als theater. Maar Fluor heeft die achterban en wij kunnen daar van profiteren.”