Deze website maakt gebruik van cookies.

Verslag Werkconferentie Arbeidsmarktagenda

(foto: Jack Aarts)

28-01-2019

Overleg, treed samen op en wees eensgezind. Dat was de kernboodschap van de Werkconferentie Arbeidsmarktagenda op 21 januari in Utrecht.

‘Treed gezamenlijk op en laat eenheid zien’, zei minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan het eind van de Werkconferentie Arbeidsmarktagenda op 21 januari 2019 in TivoliVredenburg in Utrecht. ‘Toen ik in 2017 net was begonnen ontving ik uit handen van Jan Zoet, voorzitter van Kunsten ’92, de Arbeidsmarktagenda. Ik was blij om een verenigde sector te treffen. Dat helpt mij om de sector te versterken. In de cultuursector trekt men zich vaak nog teveel terug in de eigen niche’, stelde de minister. ‘Realiseer je als sector dat je van wezenlijk belang bent voor de samenleving en toon daar eenheid in.’

Tijdens de Werkconferentie werd de Fair Practice Scan gelanceerd. Met deze nieuwe tool kunnen werkgevers en werknemers uit de cultuursector nu online toetsen hoe ‘fair’ ze zijn. De scan is een onderdeel van de Fair Practice Code, een normatief kader voor duurzamere, eerlijkere en transparantere werkafspraken die in 2017 werd gelanceerd. De Fair Practice Scan helpt middels tien vragen na te denken over de kernwaarden waarop de code is gebaseerd, zoals het versterken van de arbeidsvoorwaarden en een rechtvaardige beloning.

Lees het volledige verslag van de Werkconferentie Arbeidsmarktagenda hier.

Bekijk de Fair Practice Scan hier.