Deze website maakt gebruik van cookies.

VVTP maakt genomineerden voor de Theater van het Jaarprijs 2019 bekend

08-11-2019

Onder de genomineerden bevinden zich tien VSCD-leden! In de categorie Grote Theaters zijn de volgende theaters genomineerd: De Goudse Schouwburg (Gouda), DeLaMar Theater (Amsterdam), Chassé Theater (Breda), Koninklijk Theater Carré (Amsterdam), Schouwburg Amphion (Doetinchem), Parkstad Limburg Theater (Heerlen) en Theater De Stoep (Spijkenisse).
In de categorie Kleine Theaters zijn genomineerd: Theater de Speeldoos (Baarn), Cultuurcentrum Griffioen (Amstelveen), Diligentia (Den Haag), Westlandtheater De Naald (Naaldwijk) en Theater Walhalla (Rotterdam).

Ook dit jaar hebben de leden van de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) weer hun stemmen uitgebracht op de Nederlandse theaters, en maken zij de genomineerden door de ‘VVTP Theater van het Jaarprijs 2019’ bekend. Deze prijs, die sinds 2010 wordt uitgereikt, kent twee categorieën: kleine theaters met een capaciteit tot 450 stoelen en grote theaters met een capaciteit vanaf 450 stoelen. Op 2 december 2019, tijdens de jaarlijkse VVTP-theaterbeurs, worden de prijzen uitgereikt aan de theaters die in 2019 uitmuntend presteerden.

De leden van de VVTP beoordelen alle Nederlandse theaters waarmee zij samenwerken op communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Bij de beoordeling zijn verschillende afdelingen en medewerkers betrokken: van marketeers tot technici en van productieleiders tot kantoorpersoneel, maar ook artiesten geven hun oordeel.