Deze website maakt gebruik van cookies.

Wybrich Kaastra vertrekt bij Schouwburg Ogterop

(foto: Albert Brunsting)

08-01-2019 | Bron: meppel.nl

Wybrich Kaastra, directeur van Schouwburg Ogterop in Meppel, heeft burgemeester & wethouders te kennen gegeven om over enkele maanden de leiding over het theater te willen overdragen. Dit betekent dat zij na negen theaterseizoenen het lopende seizoen en de programmering voor 2019 - 2020 kan afronden.

Wybrich Kaastra: "Na ruim 25 jaar met hart en ziel in de theatersector te hebben gewerkt, wordt het tijd voor iets heel anders. Na acht jaar Schouwburg Ogterop vertrek ik half maart samen met mijn man naar Frankrijk om daar een chambres d’hôtes te runnen.

De afgelopen jaren heeft Ogterop mede dankzij betrokken medewerkers een enorme groei doorgemaakt, zowel cijfermatig als artistiek. De naam Ogterop staat voor een schouwburg met een geheel eigen profiel met landelijke uitstraling.

Toekomst met traditie
Wethouder Henk ten Hulscher: "Wybrich Kaastra is voor ons vooral een goede directeur en zij staat voor een mooie periode met warme liefde voor het theater. Een periode met veel onderscheidende kwaliteit, gewaardeerd door een stijgend aantal bezoekers, ook uit de provincie en uit de regio Zwolle. Met veel nieuwe initiatieven en aandacht voor een diverser publiek.

Op deze stevige basis kunnen we Ogterop uitbouwen en de positieve flow voor Meppel vasthouden. Het afgelopen jaar is het restaurant al gerenoveerd en voor de komende jaren zal ook weer in het theatergebouw worden geïnvesteerd. Meppel is Wybrich Kaastra oprecht dankbaar voor haar uitmuntende inzet voor ons bruisend cultureel leven."