Deze website maakt gebruik van cookies.

Yassine Boussaid nieuwe directeur Theater de Meervaart

(foto: Marc Roodhart)

24-01-2019 | Bron: theaterkrant

Yassine Boussaid wordt per 1 februari de nieuwe directeur van Theater de Meervaart. Boussaid volgt daarmee Andreas Fleischmann op, die op diezelfde datum start als directeur van DeLaMar Theater.

Yassine Boussaid (1983) groeide op aan de rand van Amsterdam Nieuw-West en zou in De Meervaart voor het eerst kennis met kunst en cultuur hebben gemaakt. Na zijn studies Politicologie en Geschiedenis verdiepte Boussaid zich voornamelijk in de kracht van cultuur binnen een lokaal-internationale context. Hij ontwikkelde en organiseerde verschillende culturele uitwisselingen op het gebied van community art, jongerencultuur, muziek, fotografie en street art.

Boussaid werkte eerder onder meer bij de Gemeente Amsterdam (Kunst en Cultuur) en de erfgoedinstelling Imagine IC en zat in verschillende adviescommissies, waaronder van het Fonds Podiumkunsten, de Raad voor Cultuur en de Amsterdamse Kunstraad.

In 2014 versterkte hij het programmeringsteam van De Meervaart, waarbij hij zich richtte op de strategische positionering en profilering van De Meervaart binnen het culturele veld en op het ontwikkelen van een duurzaam muzikaal aanbod met internationale allure. Hij was onder meer initiator en bedenker van het Ud Festival (biënnale) en stond aan de basis van de verbinding van het door hem mede opgerichte Amsterdams Andalusisch Orkest met Theater de Meervaart als huisgezelschap.

‘Yassine Boussaid is in staat om het unieke profiel van De Meervaart de komende jaren inhoudelijk te versterken’, laat vertrekkend directeur Andreas Fleischmann weten. ‘Ik geef het stokje met blijdschap en vertrouwen aan hem door en zie uit naar een mooie samenwerking tussen onze theaters in de toekomst.’