Deze website maakt gebruik van cookies.

Directeur Stadstheater

36 uur, Zoetermeer | 360ยบ Stadstheater
https://stadstheater.nl/p1836/Directeur

Categorie: Directie


Over de organisatie

Stadstheater Zoetermeer biedt een podium voor professionele artiesten, amateurgezelschappen en filmvertoningen en in steeds hogere mate voor de zakelijke markt. Als Podium van de Stad ontvangen we bekende artiesten, lokale verenigingen en aanstormend talenten, die naast of met elkaar op onze planken staan. Graag geven we ruimte aan organisaties, bedrijven en inwoners van Zoetermeer die podium zoeken voor hun activiteit. Daarnaast kennen we een aantal eigen producties en initiëren we bijzondere projecten of activiteiten in en om het gehele gebouw die bijdragen aan de totaalbeleving. Sinds november 2015 is filmhuis Cameo gehuisvest in het gebouw. Het Stadstheater verzorgt hiervoor de volledige exploitatie.

Jaarlijks bezoeken 110.000 gasten één van de 250 professionele voorstellingen, of één van de 250 andere activiteiten en films in en om de grote zaal (766 stoelen) en kleine zaal (172 stoelen). In het seizoen 2018/2019 kan de grote zaal eveneens aangepast worden voor middenzaalbespeling. Het theater werkt intensief samen met de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal, de ondernemers aan het Cadenzaplein en culturele partners in de stad. De ambitie is deze samenwerking in de komende jaren verder uit te bouwen.

Sinds september 2017 is het gebouw van 360° Stadstheater dagelijks geopend met STAGE kitchen & café. Omdat we geloven dat horeca de aantrekkingskracht versterkt van het Stadstheater en positief bijdraagt aan bezoekersaantallen, opbrengsten, cultureel ondernemerschap en de diversificatie van het horeca aanbod in Zoetermeer. Je kunt terecht voor een goede lunch, koffie, een borrel of shared dining in STAGE kitchen & café, of op het terras aan het Cadenzaplein. En uiteraard bieden we horeca rondom de voorstellingen. De horeca is ondergebracht in een aparte horeca bv.

De organisaties bestaan uit 48 medewerkers (24 fte) en een groep van ongeveer 50 betrokken vrijwillige medewerkers.

Functie

In verband met het vertrek van de huidige directeur, zijn wij op zoek naar een ondernemende en gedreven

Directeur m/v (fulltime 36 uur)

die op energieke wijze verder wil bouwen aan de toekomstvisie die is geformuleerd voor 2016-2020 en de intensieve samenwerking met de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal verder wil ontwikkelen. Een directeur die samen met een fijn kernteam van medewerkers invulling geeft aan de koers van de organisatie. Iemand die inspireert en denkt in kansen en mogelijkheden.

De directeur draagt als strategisch koersbepaler de eindverantwoordelijkheid voor de kwaliteit, continuïteit en de gezonde financiële balans van Stichting Stadstheater Zoetermeer en haar deelnemingen. Je hebt de dagelijkse leiding en vertegenwoordigt Stadstheater als statutair directeur. Verantwoording leg je af aan het bestuur conform de Governance Code Cultuur.

Belangrijkste taken per resultaatgebied

 1. Ondernemingsresultaat
  Als directeur draag je zorg voor continuïteit en een gezonde financiële organisatie met oog voor de culturele functie. Daarbij zorg je voor het opstellen, uitvoeren en realiseren van meerjarenbeleid, jaarplannen en organisatiedoelstellingen. Daarbij bewaak je de kwaliteit, diversiteit en continuïteit van programma, sales en sponsoring en de horecaexploitatie.
 2. Strategie en bedrijfsvoering
  Je geeft samen met het team en bestuur inhoud aan de toekomstvisie van het Stadstheater en vertaalt deze naar haalbare doelstellingen voor de kortere termijn. Je draagt zorg voor het uitvoeren van de prestatieafspraken zoals vastgelegd in de subsidiebeschikking. En bouwt verder aan de vergaande samenwerking in de backoffice en op het gebied van marketing en programmering met andere podia.
 3. Personeelsmanagement
  Je geeft vorm en inhoud aan HRM-beleid en ziet toe op een prettig en veilig werkklimaat voor medewerkers. Je stimuleert en ontwikkelt kennis en talent van medewerkers en teams en geeft ruimte voor ontwikkeling en creativiteit. 
 4. Positionering
  De directeur zorgt voor een sterke positionering van Stadstheater Zoetermeer zowel intern, als extern, op alle relevante niveaus en platforms. Bouwt en onderhoudt strategische verbindingen met relevante netwerken, samenwerkingsverbanden en organisaties, zoals de gemeentelijke organisatie.

Eisen

Profiel en competenties
Om de rol van directeur met succes te kunnen vervullen, vragen wij:

 • Ruime relevante management ervaring (8+) op strategisch niveau;
 • Bewezen succesvol in het positioneren en leiden van een cultuurhuis van formaat;
 • Strategische visie op cultuur in combinatie met actie- en resultaatgerichtheid;
 • Ervaring met ontwikkelen van horeca en zakelijke verhuur in een culturele organisatie;
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen;
 • Bewezen capabel om een relevant netwerk op te bouwen en te onderhouden; 
 • Brengt mee een goed financieel inzicht;
 • HBO/WO werk- en denkniveau.

Onze nieuwe directeur weet een passie voor cultuur te combineren met een ondernemende instelling. Hij/zij brengt Stadstheater Zoetermeer verder door ontwikkeling en weet mens en organisatie daarin mee te nemen. Onze geschikte kandidaat is een sociaal sterke verbinder. Als geboren netwerker, ondernemend en gastvrij. En nadrukkelijk gericht op samenwerking. Iemand die zowel in- als extern mensen mee weet te krijgen in de ontwikkeling van het Stadstheater. Hij/zij heeft een gezonde dosis humor en lef. En durft zo vaste patronen te doorbreken en nieuwe ideeën te onderzoeken.

Geboden wordt

Wij bieden
Een uitdagende, koersbepalende positie in een inspirerende werkomgeving, in een stad van kansen. Een hecht team van gepassioneerde professionals dat kansen ziet en grijpt. Het betreft een fulltime positie (36 uur). Salariëring is conform de richtlijnen bezoldiging voor theaterdirecteuren mei 2018.

Hoe te reageren

Ben je geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd, dan ontvangen wij graag je sollicitatie naar deze rol. Je sollicitatie, voorzien van CV en motivatiebrief, graag zenden naar britt@hrdesq.nl ter attentie van Britt van Thiel. We zien je reactie graag uiterlijk 16 december 2018 tegemoet. Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Britt van Thiel, Recruitment & HR, bereikbaar op 06 – 29600976 of via britt@hrdesq.nl. Inhoudelijke vragen over de functie kan je richten aan Xandra Heemskerk, secretaris van het bestuur via x.heemskerk@bodee-advocaten.nl.

Selectieprocedure
Ons streven is om de procedure voor Kerst af te ronden. Een referentieonderzoek, screening van social media en een assessment kunnen onderdeel vormen van de selectieprocedure.