Deze website maakt gebruik van cookies.

Dutymanagers

23 tot 28 uur per week uur, Haarlem | Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
https://www.theater-haarlem.nl/cms_files/File/vacatures/Duty%20manager%20sept2018.pdf

Categorie: Horeca


Over de organisatie

Het kloppend hart van Haarlem De Stadsschouwburg en de Philharmonie zijn de twee grootste culturele podia van de stad Haarlem. Wij presenteren een hoogwaardig Nederlands aanbod aan theater en muziek voor een breed publiek uit de regio Haarlem en omstreken. Stadsschouwburg Haarlem (630 stoelen) is één van de belangrijkste podia in de regio voor toneel, cabaret en muziektheater. Philharmonie Haarlem (1.200 stoelen) programmeert een goede doorsnee van het klassieke en populaire muziekaanbod. De Philharmonie is hiernaast zeer in trek als locatie voor zakelijke evenementen.

Wij zijn per direct op zoek naar twee:
Dutymanagers 23 tot maximaal 28 uur per week Organisatie & afdeling De beide gebouwen worden geëxploiteerd vanuit één organisatie. De organisatie bestaat uit ruim 100 medewerkers (50 vaste medewerkers en circa 45 - 50 horecamedewerkers) en een team van vrijwilligers. De afdeling Horeca & Hospitality bestaat uit een hoofd en 6 medewerkers, waarvan 2 andere dutymanagers en natuurlijk de 45 – 50 horecamedewerkers.

Functie

Een greep uit jouw werkzaamheden: 

  • Je geeft leiding aan de horecamedewerkers door te zorgen voor een goede start (briefing) en afsluiting van de dienst, je informeert, neemt beslissingen, lost eventuele knelpunten op en weet de medewerkers zo te motiveren dat zij elke keer het beste uit zichzelf halen;
  • Je zorgt voor een gastvrije ontvangst van de artiesten, het publiek en de opdrachtgevers;
  • Je benut commerciële kansen en denkt mee in zaken als het optimaliseren van de baromzet of het verhogen van het serviceniveau;
  • Je zorgt er voor dat onze zalen een perfecte uitstraling hebben;
  • Je handelt de voorstelling of evenement administratief af.

Kortom, je bent verantwoordelijk voor alle operationele zaken gedurende een dienst, inclusief de administratieve afhandeling. Werken als dutymanager houdt in dat je werkt op roosterbasis. Dit wil zeggen dat je werkdagen en -tijden per week verschillend zijn. Je werkt veel in de avonduren en in het weekend. Verder is het een vereiste dat je in drukke periodes (met name in de maanden september tot en met december) meer uren ingezet kunt worden. Het rooster wordt een maand vooruit opgesteld.

Eisen

Wat vragen wij? Je hebt minimaal een afgeronde (middelbare) hotelschool. Daarnaast heb je een aantal jaren aantoonbare ervaring met het aansturen van medewerkers binnen een horeca- of hospitality- omgeving. Enthousiast, klantvriendelijk en gastvrij zijn, is voor jou vanzelfsprekend. Verder hou je overzicht en het hoofd koel op hectische momenten. Je beheerst de Microsoft Officepakketten, zoals Word en Excel. Wanneer je ervaring hebt opgedaan in een theater of een evenementenlocatie heb je een streepje voor.

Geboden wordt

Wat bieden wij? Werken op toplocaties in centrum Haarlem binnen een dynamische en informele organisatie. Salariëring afhankelijk van kennisniveau en ervaring conform salarisschaal 5 van de CAO Nederlandse Podia. Het minimum van schaal 5 is € 1.973,74 bruto bij 36 uur en het maximum is € 2.763,14 bruto bij 36 uur. Afhankelijk van de onregelmatig gewerkte uren, ontvang je een onregelmatigheidstoeslag over jouw gehele bruto salaris. Wij bieden een tijdelijk contract voor de duur van vooralsnog één jaar, met de mogelijkheid om te verlengen. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder onze vrijkaartenregeling voor personeel.

Hoe te reageren

Procedure Schriftelijke sollicitaties met motivatie en CV kunnen per e-mail (Word of pdf) gericht worden aan Elly de Koning, medewerker Personeelszaken, vacatures@theater-haarlem.nl Wij hanteren geen einddatum, zolang de vacature op onze website, www.theater-haarlem.nl staat, kan er gereageerd worden. Inlichtingen Voor nadere informatie met betrekking tot de functie kun je een contact opnemen met Ellen Brussee, Hoofd Horeca & Hospitality, tel. 023 – 512 1260.