Deze website maakt gebruik van cookies.

Marketeer (pop)muziek, cabaret en musical/show (32 uur)

32 uur, Heerlen | Parkstad Limburg Theaters
https://www.plt.nl/over-plt/vacatures

Categorie: Marketing


Over de organisatie

De theaterwereld staat voor belangwekkende veranderingen. Parkstad Limburg Theaters (PLT) profileert zich daarbinnen, als fusie-organisatie van twee stadstheaters, als een van de grootste theaterorganisaties van Nederland. Met circa 1000 events voor zo’n 240.000 bezoekers per jaar biedt PLT grote ruimte voor de ontwikkeling van de podiumkunsten, met de volle aandacht voor haar publiek. Verbinding en ‘betekenisvolle ontmoetingen realiseren’ zijn daarbij leidende principes. PLT neemt daartoe menigmaal een (co)producerende rol in bij nationale tournees, zowel in de kunsten als in het gekwalificeerde theaterentertainment. Met onze partnerfestivals Cultura Nova, ‘schrit_tmacher just dance’ en Parkstad Popstad voeren we vooruitstrevend, grensoverschrijdend en bij de regio passend podiumbeleid.

Daarnaast vullen we regionaal steeds meer een ondersteunde functie in voor de amateurwereld. In Heerlen werd ooit het grootste podium van Nederland gebouwd. Na een grootse revitalisatie beschikt Theater Heerlen sinds 2007 inmiddels over drie goed toegeruste podia. Ons recent verbouwde Theater Kerkrade is zo Kerkraads dat iedere Limburger het wil bezoeken. In onze zalen, met capaciteiten variërend van 1.500 tot 80 bezoekers, voeren wij in hoge mate beleid uit dat ‘onze stad en onze regio vooruit wil helpen’. We richten ons daarbij primair op Parkstad Limburg e.o. (350.000 inwoners). Voor menig aanbod echter ook, in samenwerking met Maastricht, op de grotere Tripool-gemeenschap (600.000 inwoners). En met onze partners van over de grens tevens op de stadsregio Aken (550.000 inwoners).

Na decennia van neergang benadert ons theaterleven inmiddels weer het niveau van vergelijkbare stedelijke gebieden. Om nog beter te kunnen inspelen op de wensen en behoeften van ons publiek en andere belangengroepen zijn wij op zoek naar een: Marketeer (pop)muziek, cabaret en musical/ show (32 uur)

Functie

In deze veelzijdige en dynamische functie vervul jij een sleutelrol binnen de afdeling Marketing, Programmering & Sales met de volgende kerntaken:

Voornaamste taakgebieden

 • Opstellen, uitvoeren en bewaken van marketing- en promotieplannen ten behoeve van klantsegmenten, genres, festivals, series of individuele voorstellingen, met nadruk op de genres (pop)muziek, cabaret en musical/show
 • Contact leggen en onderhouden met (internationale) culturele aanbieders
 • Afstemmen en samenwerken met de programmeur (pop)muziek, cabaret en musical/show 
 • Bijdragen aan verdere standaardisering en optimalisering van de huidige in- en externe marketingwerkwijze (inclusief projectmanagement, evaluaties, huisstijl etc.)
 • Het doen van voorstellen ter optimalisatie van de customer journey van onze verschillende klantsegmenten

Eisen

 • HBO(+) werk- en denkniveau en afgeronde relevante opleiding
 • Minimaal 1 jaar werkervaring als marketeer in een professionele omgeving 
 • Ervaring met (online) marketing, sociale media en projectmatig werken 
 • Een vlotte pen en een zeer goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • In hoge mate klantgericht en oplossingsgericht (intern en extern)
 • Aantoonbare affiniteit met en kennis van podiumkunsten; ervaring met het promoten van theatervoorstellingen en/of popconcerten is een pre

Geboden wordt

Een uitdagende rol, waarin je veel kan leren én veel kan bijdragen aan het succes van ons theater. Je werkt in een gedreven en inspirerend team van 13 collegae programmeurs en marketeers en rapporteert aan de senior marketeer. Een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor bepaalde tijd, met perspectief op verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is ingeschaald op functieniveau 5 van de CAO NL podia.

Hoe te reageren

Ben je op zoek naar een uitdaging en herken je jezelf in bovenstaande functie, mail dan je CV en sollicitatiebrief die ons zicht geeft in je kennis, ervaring en motivatie vóór 14 september 2018 naar directie@plt.nl. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 20 september. De vervolggesprekken op maandag 24 september.