Deze website maakt gebruik van cookies.

Junior Programmeur Klassiek (2)

38 uur uur, Utrecht | TivoliVredenburg
www.tivolivredenburg.nl/nl/overig/detail/994/Vacature_junior_programmeur_Klassiek

Categorie: Programmering


Over de organisatie

TivoliVredenburg is een unieke concert- en evenementenlocatie in het hart van Nederland. Op ruim 30.000 vierkante meter verdeeld over 5 zalen en diverse tussenruimtes verwelkomen wij jaarlijks bijna een miljoen bezoekers verdeeld over ruim 1.400 concerten en (zakelijke) evenementen. TivoliVredenburg verzorgt ten behoeve van een zo breed mogelijk publiek een gevarieerd, verrassend, vernieuwend en verrijkend aanbod van levende muziek. De organisatie bestaat uit een flexibel team; een vaste kern van 110 personen en een flexibele schil van ruim 400 medewerkers. Het klassieke aanbod is veelzijdig en breed, van gevestigde namen als Janine Jansen, Jaap van Zweden, het Radio Filharmonisch Orkest en het London Philharmonic Orchestra tot jonge talenten als Lonneke van Straalen, Norah Fischer en Matteo Myderwyk. Daarnaast faciliteren en programmeren we festivals als Festival Oude Muziek, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Gaudeamus Muziekweek, Le Guess Who? TivoliVredenburg loopt voorop op het gebied van concertinnovatie met formats als Pieces of Tomorrow, Maestro Jules, Out of the Blue en heeft een groot bereik voor ‘Contemporary klassiek’ met musici als Joep Beving, Olafur Arnalds, Nils Frahm en Maarten Vos.

Functie

Ben jij iemand die overeenkomsten hoort tussen de muziek van The National en van Mahler? Tussen die van Philip Glass en van Bruckner, en dat aan al zijn vrienden laat horen? Die binnen twee minuten een geweldige klassieke playlist maakt voor de vriend die heeft bekend Einaudi mooi te vinden? Die meeslepend kan uitleggen waarom het symfonieorkest de Rolls Royce van de klassieke muziek is, maar ook waarom er niets boven een strijkkwartet gaat? Zeker niet de late van Beethoven? Dan zoeken wij jou!

Voor de afdeling Programmering zijn wij op zoek naar een junior programmeur klassieke muziek. Dit is een nieuwe functie bij ons. Je krijgt de verantwoordelijkheid over een deel van de klassieke concerten, van idee tot en met uitwerking, inclusief de afstemming met de afdelingen Marketing & Communicatie en Productie. Ook het bedenken en ontwikkelen van concerten en evenementen voor een jonger publiek komt voor jouw rekening. Je bent vanzelfsprekend ook vaak aanwezig bij concerten. Je maakt deel uit van het team Programmering, dat bestaat uit programmeurs van diverse genres en assistent programmeurs. Je wordt in de dagelijkse werkzaamheden aangestuurd door de teamleider klassiek, waarmee je intensief samenwerkt en die je verder wegwijs maakt in het programmeursvak. Je onderhoudt contacten met agenten, musici, producenten, collega-podia en media. Je borgt de gemaakte productionele en budgettaire afspraken. Er wordt van je verwacht dat je het overzicht behoudt, de voortgang bewaakt en de knelpunten in de planning en/of programmering signaleert en oppakt en dat je nieuwe live-concepten ontwikkelt.

Eisen

  • Je bent accuraat, flexibel, creatief, pro-actief, doortastend, inspirerend en organisatorisch sterk; 
  • Je kunt uitstekend zelfstandig werken, zoekt actief het contact en de samenwerking en blijft effectief bij onduidelijkheid en veranderingen. Je werkt doelgericht en stelt de juiste prioriteiten;
  • Je hebt een heldere visie op publieksbereik & -ontwikkeling binnen de klassieke muziek;
  • Directe aantoonbare ervaring met concertorganisatie, brede kennis van en interesse in de klassieke muziek en de concertmarkt is noodzakelijk;
  • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Geboden wordt

Een levendige werkomgeving met leuke collega’s in een hecht team binnen een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is, voor 38 uur in de week. Salaris conform de cao Nederlandse Poppodia en – Festivals, deze functie wordt gewaardeerd in salarisschaal 7 cao NPF (minimaal € 2.435,09 tot maximaal € 3.547,47).

Hoe te reageren

Stuur je sollicitatie voorzien van cv en motivatiebrief uiterlijk 8 september naar hr@tivolivredenburg.nl. Voor vragen betreft deze vacature kun je contact opnemen met Peter Tra (Teamleider Klassiek) via peter.tra@tivolivredenburg.nl o.v.v. Junior Programmeur Klassiek. (Gelieve naar dit adres geen sollicitaties sturen!)