In gesprek met Redouan

Thema: Prijzen

“In 2018 danste ik tijdens de opening van het Gala van de Nederlandse Dansdagen. Toen ik daarna plaats nam in de zaal, zei ik tegen Shailesh: volgend jaar wil ik ook zo’n prijs. En dat is gelukt!”

Danser Redouan Ait Chitt kreeg de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019’ voor zijn rol in REDO van Shailesh Bahoran, choreograaf van de Illusionary Rockaz Company.

“Ik ben breakdancer en autodidact. Met het winnen van deze prijs heb ik het gevoel dat er eindelijk erkenning is voor Hiphop in de theaterwereld. Deze prijs betekent een flinke boost voor de achterban.

Na het winnen van de Zwaan kreeg ik veel reacties. Ik voelde de erkenning. Zo’n prijs betekent aanzien. Ook leverde het mij veel connecties op. Ik kreeg veel vragen voor samenwerking. Ook was er veel aandacht vanuit de media voor mijn verhaal: danser met fysieke beperking wint hoogste dansprijs in Nederland. Ik werd zelfs herkend op straat.

Dat deze prijs namens een vakjury wordt uitgereikt vind ik een extra plus. Zij zien meerdere voorstellingen, zijn de kenners, kunnen een voorstelling in perspectief plaatsen. Publiek kijkt toch anders naar een voorstelling.

Ik wil in de toekomst zelf iets gaan maken of in combinatie met een dansgezelschap. Ook wil ik mij blijven ontwikkelen als danser en blijven performen. Zo’n prijs is niet bedoeld om achterover te gaan zitten, maar is juist een motivatie om verder te gaan.”

Bekijk de video Meer inspiratie