Arlien Schut Projectleider VSCD Prijzen

22-12-2021

Vandaag stelt Arlien Schut zichzelf voor als Projectleider VSCD Prijzen. Per 1 januari volgt zij Jackie van der Vlis op die per 1 december aan de slag is als directeur van Cultureel Centrum Het Evertshuis.

Beste VSCD-leden,

Per januari 2022 word ik de nieuwe Projectleider VSCD Prijzen. Ik hoop dat we het komende jaar weer veel mooie voorstellingen onder de aandacht kunnen gaan brengen.

Tijdens mijn studie literatuurwetenschappen ben ik altijd bezig geweest met het organiseren van activiteiten en bij deze functie komen veel lijnen uit mijn loopbaan samen.

Ik ben al ruim 15 jaar werkzaam in het culturele veld. Eerst bij Ster & Cultuur, waar we voor zeer diverse culturele instellingen radio- en tv-reclames verzorgenden. Ik ben daar begonnen als projectmanager voor het opzetten van de campagnes en het maken van commercials en de laatste jaren was ik algemeen manager.
Na 12 jaar werd het tijd voor een nieuwe stap. Ik heb de afgelopen jaren op diverse festivals gewerkt en de laatste 2,5 jaar werkte ik voor Toneelgroep Jan Vos. Zij maken locatievoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen en ik was daarvoor de bureau coördinator. Met alle COVID19 maatregelen waren het uitdagende seizoenen, maar we hebben toch voorstellingen gemaakt en afgelopen zomer Mansholt kunnen spelen, in een uitverkochte theatertent bij boerderijen door heel Nederland.

Om nu aan de kant van de podia aan de slag te gaan, is een leuke nieuwe uitdaging. Mijn eigen brede interesse voor de podiumkunsten in al haar vormen zal daarbij zeker van pas gaan komen. Als Projectleider Prijzen kijk ik uit naar de samenwerking met alle leden om de mooie producties die worden gemaakt een extra podium te geven en de uiteindelijke winnaars uit te lichten voor het grote publiek.

Hopelijk tot gauw, in het nieuwe jaar, met hartelijke groet, Arlien Schut

Naar al het nieuws