Dringende vraag om uitzondering voor theaters en bioscopen aan Veiligheidsberaad

29-09-2020

Vanavond verwachten de 335 podia en 196 bioscopen en filmtheaters die ons land rijk is, hun gasten die reeds een kaartje hebben gekocht voor de voorstelling. Het is zaak om vandaag voor 18 uur duidelijkheid te hebben of er sprake is van een uitzondering of niet.

Vanochtend is er een brief vanuit de Taskforce Culturele en Creatieve sector, namens de podia en bioscopen, naar de Veiligheidsberaad gestuurd met de vraag om landelijk vrijstelling te verlenen voor geplaceerde voorstellingen.

In de brief pleiten we voor een vrijstelling voor schouwburgen, concertzalen, pop-, jazz- en improvisatiepodia, bioscopen en filmtheaters die reeds werken met, door het Ministerie van Economische Zaken goedgekeurde protocollen. Het corona protocol kan een veilig bezoek garanderen: 1,5 meter afstand, gereserveerd en geplaceerd bezoek, veilige binnenkomst en vertrek.

Onze zalen hebben daarmee slechts 20% capaciteit beschikbaar, maar zijn gelukkig open en kunnen toch enigszins hun maatschappelijke rol waarmaken, die juist in deze tijd zo nodig is.

Lees hier de gehele brief aan het Veiligheidsberaad

Lees hier het protocol (versie 11.2.) van de podia

Naar al het nieuws