Minister van Engelshoven ondersteunt testfase met bezoek aan podia

20-04-2021

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft twee werkbezoeken afgelegd in het kader van de pilot ‘Testen voor Toegang’. Een impressie.

Stadstheater Arnhem

Op woensdag 14 april bezocht de minister het Stadstheater in Arnhem voor de voorstelling ‘De Wildernis’ van Wende Snijders. Voorafgaand aan de voorstelling werd ze ontvangen door directeur bestuurder Hans Verbugt. Tijdens een uitgebreid, informeel gesprek sprak zij onder andere met Anneke Jenniskens (adjunct directeur), Zahra Ghanem (Banqueting manager) en Ad van Hassel (Coördinator podiumtechniek).

Centraal stonden hun ervaringen met de effecten van COVID-19 op het werken in de sector. Na afloop van de uitverkochte voorstelling sprak de minister ‘backstage’ met Wende en haar team.

Stadsschouwburg Amsterdam

Op zondag 18 april was de minister te gast bij de stadsschouwburg in Amsterdam. Met haar bezoek aan de voorstelling 'De uren' stak ze cast en crew een hart onder de riem om voor publiek te mogen spelen. Directeur Ivo van Hove ontving haar en nam haar na afloop mee naar het podium van de Grote Zaal. Daar sprak zij kort met regisseur Eline Arbo en ITA acteurs Majd Mardo en Steven van Watermeulen.

Meer over pilot 'Testen voor toegang' & overzicht van deelnemende VSCD-podia Naar al het nieuws