Ruim 100 uitverkochte voorstellingen tijdens Theaterweekend

31-01-2020

De jubileumeditie van het Nationaal Theaterweekend, van 24 tot 26 januari, is met 80 deelnemende theaters en ruim 100 uitverkochte voorstellingen een succes.

De jubileumeditie van het Nationaal Theaterweekend was een groot succes. In de deelnemende theaters waren verschillende activiteiten te beleven. Theater De Leest was omgebouwd tot een pop-up hotel. De gasten konden een nacht in het theater verblijven. “Het waren lekkere bedden. Ik werd soms wel wakker van mijn vader, want die snurkt,” aldus vader en dochter uit Alkmaar. In het Stadstheater Zoetermeer was een A-Meezing festival waar de bezoekers mee konden zingen en er een prachtig duet kwam door twee bezoekers met het nummer ‘Shallow’. In De Blauwe Kei in Veghel kregen de bezoekers een rondleiding van directeur Harry Vermeulen, “wij hebben als gezin genoten van de prachtige rondleiding. Top, bedankt!” lieten bezoekers in een reactie weten.

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds, met als hoofdpartner de Bank Giro Loterij. Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Het Theaterweekend vond vijf jaar geleden voor het eerst plaats en was direct vanaf deze eerste editie een groot succes. Het doel van het weekend is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.

Naar al het nieuws