Portretten Cabaretprijswinnaars onthuld in Diligentia

01-06-2022

Op dinsdag 31 mei zijn in Theater Diligentia de fotoportretten van Alex Klaasen, Elke Vierveijzer en Nina de la Parra onthuld, de winnaars van de VSCD-Cabaretprijzen 2020-2021, de Poelifinario’s en de Neerlands Hoop. De foto’s zijn gemaakt door de Nederlandse fotograaf Corb!no. Traditiegetrouw komen deze portretten te hangen op de eregalerij van het theater. Sara Kroos, die ook in prijzen is gevallen, kon helaas niet aanwezig zijn, haar portret wordt daarom op een later moment onthuld.

Foto's: Anna van Kooij

Namens de VSCD was bestuurslid en directeur van Amare Leontien Wiering aanwezig om de winnaars te eren. Wiering benadrukte dat cabaret een belangrijke pijler is voor veel theaters en podia. “Cabaret is een discipline die als kunstvorm een enorme bijdrage levert aan innovatie van de podiumkunsten, het spiegelen van de samenleving, het aanraken van actualiteit en thema’s en tegelijkertijd zorgt voor plezier, veel publiek en entertainment. aldus Wiering.

Ook juryvoorzitter Nico Baars was aanwezig bij de onthulling en had nog extra woorden van lof: Alles is vorig jaar al in het juryrapport gezegd, maar ik wil het toch nog één keer herhalen: de jury was unaniem in haar keuze, jullie waren echt de beste en hebben prachtige, indrukwekkende, geweldige voorstellingen gemaakt.

Over de prijs - Portretten van de winnaars
De Nederlandse fotograaf Corb!no (Maarten Corbijn) maakt traditiegetrouw portretten van de winnaars van de Cabaretprijzen. Tijdens de uitreiking van de VSCD-Cabaretprijzen die op 25 oktober 2021 plaatsvond in Diligentia ontvingen de winnaars hiervan al een symbolisch voorproefje in de vorm van een betonnen camera gemaakt door de Amsterdamse kunstenaar Doc Visser.

Naast een plek op de eregalerij in Diligentia hebben de winnaars ook een exemplaar van de portretten voor thuis ontvangen, zodat ze ook daar van deze kunstwerken kunnen genieten.

Naar al het nieuws